Депутати продовжили розслідування справи про газ RUE до листопада

П'ятниця, 24 вересня 2010, 12:59

Верховна рада у листопаді заслухає остаточний звіт тимчасової слідчої комісії комісії за рішенням Стокгольмського арбітражу та розслідування фактів діяльності RosUkrEnergo.

Прийняття за основу постанови №7168 про продовження роботи Комісії до листопада на засідання Верховної ради у п'ятницю підтримали 322 депутати.

Як повідомлялося, 1 липня 2010 року у парламенті була створена тимчасова слідча комісія щодо рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма, який зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 12,1 млрд. кубометрів газу, а також щодо можливих фактів корупційної діяльності RosUkrEnergo, причетності до цього посадових осіб органів державної влади.

Як відомо, Міжнародний арбітражний трибунал Стокгольма 8 червня зобов'язав "Нафтогаз" повернути RosUkrEnergo 11 млрд. кубометрів газу, а також виплатити компанії встановлений контрактом штраф у товарній формі в розмірі 1,1 млрд. кубометрів газу.

Крім того, суд зобов'язав "Нафтогаз" заплатити RosUkrEnergo 197 млн. доларів за порушення контракту.

На початку червня СБУ порушила справу за фактом нанесення збитків державі Україна у зв'язку з рішенням Стокгольмського арбітражу.

У цій справі звинувачення були пред'явлені колишньому першому заступнику глави НАК Ігорю Діденку, екс-главі Держмитниці Анатолію Макаренку і колишньому заступнику начальника Енергетичної регіональної митниці Тарасу Шепітьку.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: