"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" і "Газпром" хочуть, щоб "трубою" управляла не лише Україна

П'ятниця, 24 вересня 2010, 12:44

НАК "Нафтогаз України" і російське ВАТ "Газпром" виступають за дозвіл допуску до управління українською газотранспортною системою іншим, крім України, країнам.

Про це під час форуму з питань паливно-енергетичного комплексу у Києві заявив директор компанії "Газпром збут Україна" Анатолій Подмишальський, повідомляє агентство "Українські новини".

За його словами, відповідну ініціативу із внесення змін до українського законодавства схвалили на зборах учасників товариства з обмеженою відповідальністю "Міжнародний консорціум з управління ГТС України", які відбулися у вересні.

"Акціонери "Нафтогазу" і "Газпрому" на останніх зборах учасників (консорціуму) спільно вирішили вийти із законодавчою ініціативою про внесення до необхідних законів положень, які б дали змогу брати участь в управлінні ГТС іноземним державам, у тому числі й Росії", - сказав він.

Реклама:

Подмишальський зазначив, що після прийняття необхідних змін до законодавства можна буде визначитися з довгостроковими перспективами транспортування газу, а також із питаннями модернізації ГТС.

"Після прийняття законодавчих актів можна буде сісти і зацікавлено визначитися з обсягами транспортування газу на значну перспективу, тоді вже будувати плани, що потрібно зберегти, що модернізувати, а що консервувати", - сказав директор компанії.

Як відомо, оператором газотранспортної системи України є дочірнє підприємство НАК - "Укртрансгаз".

Мережа "Укртрансгазу" складається з 36 тис. км магістральних газопроводів, більш ніж 70 компресорних станцій і 12 підземних сховищ газу загальною ємністю 30 млрд. кубометрів.

Україно-російський консорціум з управління ГТС було створено в 2004 році, його учасниками є "Нафтогаз" і "Газпром" на паритетній основі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!