"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Комітет Бродського пропонує "радикально" боротися з азартними іграми

П'ятниця, 24 вересня 2010, 10:46

Державний комітет з регуляторної політики і підприємництва ініціює надання державі права конфіскації приміщень для азартних ігор у судовому порядку.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на прес-службу Держкомпідприємництва.

Зазначається, що примусове вилучення приміщень у власність держави буде проводитися незалежно від того, буде організовувати в них азартні ігри власник або орендар, тому що комітет наполягає на введенні консолідованої відповідальності організаторів азартних ігор, власників приміщення і гравців, задіяних у нелегальному гральному бізнесі.

"Конфіскація приміщень буде відбуватися виключно за рішенням суду. Але власники нерухомості, незалежно від того, чи проводять вони особисто азартні ігри чи дають для цього приміщення в оренду, повинні нести солідарну відповідальність за це", - підкреслив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

Реклама:

За його словами, такі радикальні заходи потрібні тому, що тіньовий гральний бізнес часто прикривається працівниками силових структур і якщо кардинально не змінити цю ситуацію, припинити підпільні азартні ігри буде неможливо.

Як повідомлялося, голова Держкомпідприємництва виступає за прийняття Верховною радою законопроекту про азартні ігри до кінця 2010 року.

Законопроект передбачає, що організувати азартні ігри можна буде лише в п'ятизіркових готелях з кількістю номерів не менш як 60, а також у чотири- і тризіркових готелях у Криму (крім Сімферополя) і деяких містах-курортах.

Вартість ліцензії на організацію й проведення азартних ігор у казино планується встановити в розмірі 5 млн. доларів на 7 років із можливістю поетапної виплати вартості ліцензії рівними частинами щокварталу протягом терміну дії ліцензії.

За дорученням Кабінету міністрів Держкомпідприємництва доопрацювало цей законопроект. Комітет очікує розгляду урядом проекту закону до кінця жовтня.

15 травня 2009 року Рада заборонила гральний бізнес на території населених пунктів країни, а 11 червня 2009 року подолала накладене на нього вето президента Віктора Ющенка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: