Пакетом "Київміськбуду" володіє більше, ніж три компанії?

Четвер, 23 вересня 2010, 19:59

Колишнім муніципальним пакетом (80%) акцій "Київміськбуд" володіє більш ніж три компанії.

Раніше холдинг повідомляв лише щодо трьох нових акціонерів-нерезидентів - Atima Ltd, Investion Ltd і Akvista Ltd.

Про це стало відомо з повідомлення компанії, оприлюдненому 23 вересня, пише агантство "Інтерфакс".

"19 серпня 2010 року "Київміськбуд" від компанії-реєстратора "Адрес" в офіційному порядку була отримана інформація про те, що КМДА не входить до числа акціонерів холдингу. Новими власниками відповідного пакету акцій на даний час є закордонні інвестиційні компанії: Atima Ltd, Investion Ltd, Akvista Ltd тощо", - йдеться в прес-релізі холдингу.

Реклама:

У документі також нагадується, що керівництво холдингу отримало офіційний лист, підписаний керівниками зазначених компаній, у якому повідомлялося, що ці компанії орієнтовані на довгострокову співпрацю і зацікавлені в динамічному розвитку холдингу.

"Будучи портфельними інвесторами, зазначені компанії не планують  безпосередньо брати участь в операційному управлінні холдингу", - підкреслюється в повідомленні.

Окрім того, в прес-релізі повідомляється, що рішення Господарського суду Києва від 16 вересня 2010 року, яким він наклав арешт на 80%-й пакет акцій "Київміськбуду", не вплине на господарську діяльність холдингу.

"Згадане рішення передбачає єдине обмеження: з моменту його вступу в дію нові власники 80%-го пакету акцій "Київміськбуду" не можуть продати зазначені акції до вирішення судової суперечки. Відповідно, цей факт жодним чином не впливає на господарську діяльність компанії і виконання нею своїх зобов'язань", - наголошується в прес-релізі.

У документі також підкреслюється, що незалежно від структури власності і складу акціонерів, холдинг виконає всі зобов'язання перед інвесторами будівництва об'єктів та іншими юридичними і фізичними особам у повному обсязі.

Нагадаємо, головне управління комунальної власності КМДА 29 липня 2009 року уклало договір з ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон" про продаж 80% акцій "Київміськбуд".

Глава Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку Дмитро Тевелєв 2 вересня  повідомив, що муніципальний пакет акцій "Київміськбуду" був проданий на аукціоні на Українській універсальній товарній біржі "Новому регіону" за 114,75 млн. гривень.

"Київміськбуд" тоді ж повідомив, що нові власники 80%-го пакету акцій холдингу, повідомили про намір в якості портфельних інвесторів бути присутніми в наглядовій раді холдингу і брати участь у розробці його стратегічного розвитку.

Нові власники ініціюють проведення в Лондоні зустрічі з керівництвом холдингу на чолі з його президентом Василем Можаром для обговорення питань співпраці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: