"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Парламент створить єдину систему держреєстрації юросіб

Четвер, 23 вересня 2010, 16:56

Верховна рада прийняла закон про створення єдиної системи державної реєстрації юридичних осіб.

Закон, зокрема, усуває існуючі суперечності між положеннями закону про реєстрацію та іншими законами, які регулюють, зокрема, порядок проведення державної реєстрації та припинення діяльності окремих видів юридичних осіб, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Реєстрація товариств, відповідно до закону, буде проводитися в порядку, встановленому законом для державної реєстрації юридичних осіб.

Крім того, закон пропонує встановити, що рішення про зміну розмірів статутного капіталу товариства набирає чинності з дня внесення таких змін до єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб підприємств.

Реклама:

Закон також встановлює, що державна реєстрація інформаційних агентств в Україні як суб'єктів господарювання, проводиться в порядку, встановленому законом для державної реєстрації юридичних осіб.

До заяви про державну реєстрацію інформагентства додається виписка з єдиного держреєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців про таку юридичну особу.

Законом також встановлюється, що юридична особа, яка має намір надавати фінансові послуги, зобов'язана звернутися до відповідного органу держрегулювання ринків фінансових послуг протягом 30 календарних днів з дати держреєстрації для включення його до державного реєстру фінансових установ.

Реєстрація об'єднань, згідно з прийнятим законом, проводиться в порядку, встановленому законом для держреєстрації юридичних осіб.

Об'єднання (асоціації) вважаються створеними з дня їх державної реєстрації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!