З нового року Київ знову залізе в борги

Четвер, 23 вересня 2010, 12:31

Київська міська державна адміністрація має намір у 2011 році залучити кредит у Всесвітнього банку до 200 млн. доларів на 20 років.

Про це в інтерв'ю "Вечірньому Києву" заявив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко, пише Kievpress.net.

"Україною ратифіковано угоду зі Всесвітнім банком, що дає можливість сьогодні брати кредити під 6% на реконструкцію водопостачання, а Київ навіть не заявив на цю програму. Ми це виправили. У нас на наступний рік існує домовленість, що Всесвітній банк готовий дати кредит до 200 млн. доларів на 20 років з відстрочкою на 5 років сплати за тілом кредиту", - сказав Крамаренко.

Він наголосив, що це надзвичайно вигідні умови, які "дозволяють за 5 років окупити проект".

Реклама:

Незважаючи на те, що місто нині має борг за зовнішніми запозиченнями у розмірі 700 млн. доларів, столичні чиновники не мають наміру відмовлятися від чергових кредитів.

"Необхідно оцінювати адекватність подій, розуміти, що інвестиційні ресурси місту потрібні, і Київ і надалі буде користуватися позиковими ресурсами", - сказав Крамаренко.

Він додав, що сьогодні питання лише в тому, скільки місту треба інвестиційних ресурсів і на яких умовах.

"У 2011 році зобов'язання Києва за зовнішнім боргом становитимуть 200 млн. доларів, за внутрішнім - 1,2 млрд. гривень під різницю в тарифах, що існувала в 2009 році і 300 млн. - за різницю, що існувала в 2010 році", - сказав Крамаренко.

Як відомо, перший заступник голови КМДА Олександр Попов у липні оцінював сумарний борг Києва і його комунальних підприємств в 10-12 млрд. гривень.

У вересні Київська адміністрація взяла кредит у 1,5 млрд. гривень для погашення різниці в тарифах на житлово-комунальні послуги.

Кошти були позичені у двох банків - Укрексімбанку і Ощадбанку - під 12,75% річних.

Також місто до кінця року планує залучити 350 млн. запозичень для закупівлі автобусів та тролейбусів до Євро-2012.

Крім того, за словами Крамаренка, наразі Київська адміністрація розглядає можливість залучення японського кредиту у 3 млрд. доларів на будівництво метро.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!