"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Австрія буде "дружити економіками" з Україною

Четвер, 23 вересня 2010, 10:49

Австрія зацікавлена у поглибленні відносин з Україною у сфері економіки.

Про це заявив федеральний президент Австрії Хайнц Фішер на зустрічі з президентом України Віктором Януковичем у середу в Нью-Йорку, повідомляє прес-служба глави української держави.

"В Австрії уважно стежать за ситуацією в Україні. Ми зацікавлені в поглибленні відносин у сфері економіки", - сказав Фішер, відзначивши, що для поглиблення співпраці країн "є значні можливості".

Глави держав відзначили важливість поглиблення двостороннього співробітництва України та Австрії, перш за все, в торговельно-економічній сфері.

Реклама:

Сторони обговорили деякі питання міжнародної політики та ситуації в сфері енергетики у Європі, а також проведення реформ в Україні.

"Україна увійшла в активну фазу економічного розвитку", - зазначив Янукович.

За словами українського президента, за перше півріччя 2010 року ВВП країни зріс на 6%, промислове виробництво - на 12%, а рівень інфляції на сьогодні становить 3,5%, що "не викликає занепокоєння".

Також Яункович повідомив австрійському колезі, що в Україні упроваджується програма реформ, спрямованих на поліпшення бізнес-клімату, зокрема, уже вдалося майже удвічі скоротити дозвільну систему в країні.

"Ми робимо все, щоб створити сприятливі умови для залучення інвестицій", - сказав глава української держави, відзначивши також створення Ради інвесторів, покликаної гармонізувати відносини влади і бізнесу.

У ході зустрічі Фішер назвав зовнішню політику України "розумною і виправданою", відзначивши тісні відносини України з Росією і збереження добрих взаємин України з Євросоюзом.

У контексті обговорення перспектив співробітництва України та ЄС Янукович та Фішер обговорили питання підготовки до майбутнього саміту Україна-ЄС, який повинен відбутися в листопаді 2010 року.

Янукович відзначив, що в ході саміту планується обговорення трьох найважливіших пунктів порядку денного взаємовідносин України та ЄС: укладення угоди про асоціацію, створення зони вільної торгівлі та запровадження двостороннього безвізового режиму.

Із цього приводу Фішер висловив переконання, що переговорний процес щодо безвізового режиму країн ЄС для громадян України може бути початий.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!