Китай допоможе розвивати українські шахти

Четвер, 23 вересня 2010, 10:22

Міністерство вугільної промисловості України і Державний банк розвитку Китайської Народної Республіки підписали меморандум про співпрацю у вугільній галузі.

Церемонія підписання відбулася у Києві у четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Українську делегацію очолював міністр вугільної промисловості Юрій Ященко, китайську - віце-президент Держбанку розвитку КНР Гао Цзянь.

"Ми підписали протокол. Він відкриває алгоритм подальшого руху по реалізації інвестпроектів", - сказав Ященко.

Реклама:

За словами міністра, нині відпрацьовується три інвестиційні проекти.

"Вже приїхали китайські фахівці, і вони зараз побувають на шахтах. Подивляться технічний стан і як реалізувати практично ці проекти", - сказав міністр.

Як повідомлялося, 2 вересня в Китаї була підписана рамкова угода про фінансове співробітництво між Мінвуглепромом України і Держбанком розвитку КНР.

Відповідно до угоди, Мінвуглепром надав китайській стороні на розгляд пакет із семи інвестпроектів, загальна вартість реалізації яких оцінюється в 1,03 млрд. доларів.

До розгляду запропоновані проекти на "Шахті ім. Д.Ф. Мельникова" державного підприємства "Лисичанськвугілля", "Шахта "Новопавлівська" ДП "Донбасантрацит", "Шахта "Шахтарська-Глибока" ДП "Шахтарськантрацит", "Шахта "Росія" ДП "Селідоввугілля", також "Шахта "Дімітрова" і "Шахта "Стаханова" ДП "Красноармійськвугілля".

У 2010 році в якості пілотного проекту Мінвуглепром має намір реалізувати програми з модернізації шахт "Новопавлівська", ім. Д.Ф. Мельникова і "Шахтарська-Глибока" на загальну суму 120 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: