Азаров хоче активно торгувати з Естонією

Середа, 22 вересня 2010, 19:27

Україна розраховує на активізацію двостороннього торговельно-економічного співробітництва з Естонією.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров під час зустрічі з послом Естонської Республіки в Україні Яаном Рейном, повідомляє прес-служба Кабміну.

Прем'єр сподівається, що його візит до Естонії, який запланований на 5-6 жовтня, сприятиме розвитку двосторонніх відносин.

"Я сподіваюсь, що візит вашого президента, вашого міністра закордонних справ до України і мій візит до вашої країни - дасть гарний позитивний імпульс для розвитку нашого торговельно-економічного співробітництва", - сказав він.

Реклама:

Азаров наголосив, що європейська інтеграція залишається головним зовнішньополітичним пріоритетом України.

В найближчій перспективі Україна розраховує укласти угоди про асоціацію, зону вільної торгівлі та запровадити безвізовий режим між Україною та ЄС.

"Ми хочемо на саміті, який відбудеться у грудні, чітко обговорити термін запровадження безвізового режиму", - заявив прем'єр.

За його словами, Україна вивчає досвід Естонії з вступу до ЄС.

Яан Хейн пообіцяв підтримку Естонією курсу України на європейську інтеграцію.

"Ми переконані, що двері ЄС повинні бути завжди відкритими для всіх, хто хоче до нього вступити і ніяких обмежень не повинно бути", - сказав він.

За його словами, Естонія розцінює майбутній візит прем'єра України, як історичний.

"Це буде історичний візит тому, що останній візит прем'єра України до Естонії відбувся 14 років тому. Цей візит буде знаковим та сприятиме розвитку двосторонніх відносин", - підсумував посол.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!