Коломойський добився скасування приватизації "Луганськтепловоза"

Середа, 22 вересня 2010, 17:15

Господарський суд Києва 21 вересня задовольнив позов кіпрської Mantara Holding і скасував результати конкурсу з продажу 76% акцій ХК "Луганськтепловоз" управляючої компанії "Брянський машинобудівний завод", що належить російському "Трансмашхолдингу".

Про це повідомила прес-служба Фонду держмайна, передає "Обком" з посиланням на "Українські Новини".

За інформацією прес-служби, ФДМ ухвалить рішення про свою реакцію на цю подію після того, як отримає і вивчить дану ухвалу суду.

Як повідомлялося, 15 червня ФДМ визнав переможцем конкурсу з продажу 76% "Луганськтепловоза" Брянський машзавод, що запропонував за цей актив 410 млн. гривень при стартовій ціні 400 млн. гривень.

Реклама:

ФДМ мотивував недопуск Mantara Holding до торгів тим, що компанія не надала комісії інформацію про джерела фінансування покупки держмайна, а також тим, що її фінансову звітність не завірив український аудитор.

У той же час ФДМ 1 вересня запропонував Брянському машзаводу розірвати договір купівлі-продажу 76% акцій "Луганськтепловозу", оскільки російська компанія не сплатила покупку.

ФДМ і Брянський машзавод ведуть судовий спір щодо форми розрахунку за даний актив.

"Луганськтепловоз" виробляє магістральні тепловози, дизель-поїзди, електропоїзди постійного і змінного струму, транспортери, вагони і устаткування для поїздів приміського сполучення і трамваїв, а також гірничо-шахтне обладнання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: