"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ДКЦПФР чекає від Азарова концепцію створення єдиного депозитарія

Середа, 22 вересня 2010, 16:07

Державна комісія з цінних паперів і фондового ринку (ДКЦПФР) чекає від уряду рішення щодо концепції з функціонування в Україні депозитарної системи, зокрема, щодо створення єдиного депозитарія.

Про це повідомив голова ДКЦПФР Дмитро Тевельов, передає агентство "УНІАН".

"Якщо Кабінет міністрів підтвердить, що ми маємо рацію, що дійсно потрібен один центральний депозитарій, то вже наступним кроком буде відпрацювання механізму його формування", - відзначив він.

Тевельов також додав, що тільки після вирішення питань, що стосуються побудови депозитарної системи в цілому, функціонування центрального депозитарію, можна буде вирішити проблему створення центрального депозитарію.

Реклама:

"Спочатку необхідно вирішити, що таке центральний депозитарій, а потім вже як його створювати", - відзначив він.

За його словами, на сьогодні позиція комісії полягає в тому, що депозитарна система в Україні повинна бути дворівневою - на першому рівні повинен знаходитися центральний депозитарій, на другому - інші депозитарні установи.

При цьому, за словами Тевельова, центральний депозитарій повинен виконувати такі функції, як встановлення кореспондентських відносин з міжнародними депозитарними установами, надання міжнародних кодів, встановлення певних норм і стандартів функціонування депозитарної системи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!