Україна продала Камбоджі бронетехніку

Середа, 22 вересня 2010, 15:09

Велика партія української бронетехніки була поставлена останнім часом у Камбоджу і Таїланд.

Партія в сто нових українських танків і бронетранспортерів прибула до морського порту Сіануквіль в Камбоджі, повідомляє англомовна камбоджійська газета Phnom Penh Post з посиланням на офіційних осіб порту, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

За словами представника місцевої берегової охорони, які наводить видання, розвантаження бойової техніки займе близько тижня.

Офіційний представник міністерства оборони, який був присутній при початку розвантаження, ніяк не коментував цю поставку.

Прес-секретар міністерства закордонних справ Камбоджі Кой Куонг днями повідомив журналістам, що "уряд країни нещодавно придбав другу партію бойових машин, яка прибуде до Камбоджи пізніше".

Видання також повідомляє, що міністр оборони Камбоджі недавно повернувся в країну після тижневого візиту до Китаю, де він відвідав ряд оборонних заводів.

Раніше китайське агентство "Сіньхуа" з посиланням на офіційних осіб порту уточнило, що партія техніки складається з 50 танків Т-55 і 40 БТР, а також кількох військових вантажівок.

У свою чергу Таїланд днями отримав з України перші два бронетранспортери БТР-3E1, повідомляє тайська газета "Бангкок Пост".

За інформацією видання, бронетранспортери були доставлені транспортним літаком на військову авіабазу "Утапао". У грудні очікується прибуття до Таїланду другій партії з 10 БТР. Остання партія з 84 БТР буде поставлена до Таїланду морем у 2011 році.

Газета наводить слова гендиректора департаменту озброєнь армії Таїланду генерал-лейтенанта Екачаі Вачарапратіпа, який заявив, що "Україна додатково до придбаних за 130 млн. доларів 96 бронетранспортерів безкоштовно поставить ще шість БТР-3E1".

Генерал додав, що "армія Таїланду планує закупити в Україні додатково 121 БТР-3Е1 на загальну суму близько 170 млн. доларів США".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!