Янукович доручив удосконалити митне оформлення експорту зерна

Середа, 22 вересня 2010, 12:44

Кабінет міністрів має проаналізувати практику проведення митних процедур при експорті зерна з України і вжити заходів щодо їх удосконалення.

Відповідне доручення уряду дав президент Віктор Янукович, повідомляє прес-служба глави держави.

Своїм розпорядженням Янукович також рекомендував генеральному прокурору провести перевірку дотримання вимог законодавства під час митного контролю зерна, експортованого з України.

Президент також віддав уряду низку доручень, спрямованих на забезпечення продовольчої безпеки держави, раціональне використання зерна врожаю 2010 року та захист інтересів вітчизняних сільгоспвиробників.

Реклама:

Зокрема, він доручив підвищити ефективність роботу Аграрного фонду, забезпечити оперативне реагування на зміну цін на внутрішньому ринку зерна і сформувати в необхідних обсягах державний продовольчий резерв зерна.

Також Кабмін має врегулювати діяльність організованого аграрного ринку і стимулювати вихід на нього сільгоспвиробників.

Як повідомлялося, зернотрейдери з кінця липня звинувачують Держмитслужбу та українську владу в штучному блокуванні експорту зерна з країни.

У свою чергу, Держмитслужба порушила кримінальні справи проти дочірніх компаній найбільших міжнародних зернотрейдерів і низки українських компаній як за завищення, так і за заниження класу експортованого зерна.

У серпні Міжнародна асоціація торгівлі зерном і кормами (GAFTA) звернула увагу Світової організації торгівлі та Європейського Союзу на перепони експорту зерна з України, створювані Держмитслужбою.

Із проханням розібратися в ситуації, що склалася, до української влади зверталися також посольства різних країн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!