"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Прем'єр обіцяє бюджетникам більше грошей

Середа, 22 вересня 2010, 11:24

Кабінет міністрів має намір на засіданні у середу підвищити заробітну плату працівникам бюджетної сфери.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду.

"Серед пакету соціальних питань сьогодні ми розглянемо проект постанови, прийняття якої стане ще одним кроком до вирівнювання дисбалансів в оплаті праці в бюджетній сфері. Зокрема, ми збільшуємо розмір посадового окладу працівника першого тарифного розряду тарифної сітки", - сказав він.

Таким чином, підкреслив прем'єр, заробітна плата буде підвищена всім працівникам бюджетної сфери.

Реклама:

Також, за його словами, планується встановити додаткову надбавку за особливі умови праці в розмірі 15% посадового окладу молодшим медичним сестрам, які працюють в будинках-інтернатах та пансіонатах для ветеранів війни і праці, громадян похилого віку та дитячих будинках-інтернатах.

"Розмір цієї щомісячної надбавки буде складати приблизно 200 гривень, середньомісячні заробітні плати значно підвищаться", - наголосив Азаров.

Як відомо, на сьогодні розмір посадового окладу працівника першого тарифного розряду, відповідно до Єдиної тарифної сітки розрядів, становить 570 гривень.

У 2010 році мінімальна зарплата встановлена з 1 січня на рівні 869 гривень, з 1 квітня - 884 гривні, з 1 липня - 888 гривень, з 1 жовтня - 907 гривень, з 1 грудня - 922 гривні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!