Ахметов допоможе Кремлю у боротьбі з Лукашенком

Середа, 22 вересня 2010, 09:32

Харцизький трубний завод і російський державний оператор магістральних нафтопроводів "Транснєфть" уклали контракт на постачання труб великого діаметру.

Постачати свої труби Харцизький трубний завод, який входить до групи Ріната Ахметова "Метінвест", буде російській компанії для будівництва "Балтійської трубопровідної системи - 2" (БТС-2), якою планується транспортувати нафту в російські балтійські порти в обхід Білорусі, пише газета "Дело".

Сторони обсяги контракту не коментують, проте, як заявляють в "Транснєфті" у серпні з українського підприємства був відвантажений обсяг труб, достатній для будівництва 60 км трубопроводу.

Завдяки цим постачання, український завод зміг у серпні збільшити своє виробництво практично на 70% - з 14,83 тис. тонн у липні до 25,3 тис. тонн.

Реклама:

На думку експертів, цей контракт допоможе підприємству повернутися на російський ринок і значно підвищити своє завантаження.

Також, якщо сторонам вдасться налагодити ділові відносини, експерти очікують і можливі нові контракти для ХТЗ від російської компанії, що іще поліпшить ситуацію на заводі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: