Germanwings: польоти в Україну нерентабельні

Середа, 22 вересня 2010, 09:11

Уже після 28 жовтня німецький авіаперевізник Germanwings тимчасово не здійснюватиме рейсів з Кельна до Києва та у зворотному напрямку.

Дешевизна квитків, пропонованих українцям дочірньою компанією "Люфтганзи", не зовсім себе виправдала, передає Deutsche Welle із посиланням на офіційного речника Germanwings Андреаса Енґелья.

За його словами, попит на рейси минулої зими не дотягнув до межі рентабельності.

Середня заповнюваність рейсу має становити не менше 80%, а у випадку з Україною кількість заброньованих місць хоча й була задовільною, але значно нижчою за високі очікування, додав Енґель.

Реклама:

"Це є кроком на випередження. На жаль, фактор заповнюваності місць не відповідала нашим високим очікуванням. Виходячи із середньої ціни, яку ми здобули досі на цьому маршруті, та на підставі попередніх оцінок, узимку ми не зможемо бути рентабельними", - сказав речник Germanwings.

Поки ухвалено рішення лише про "зимові канікули". Утім, чи відновляться рейси до України потім, перевізник ще й сам не вирішив, продовжує Андреас Енґель.

Адже й минулої зими ситуація із бронюваннями на українському маршруті була не кращою, і рейси також призупинялися.

Остаточно доля українського напрямку Germanwings стане відома орієнтовно в лютому-березні 2011 року. 

Як відомо, перш ніж розпочати здійснювати регулярні подорожі за маршрутом Кельн-Київ у травні 2009 року, низькоціновий перевізник Germanwings кілька років поспіль добивався схвалення українських інстанцій.

Перельоти здійснюються тричі на тиждень лайнером Airbus A319.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!