Німеччина дасть грошей Україні

Вівторок, 21 вересня 2010, 15:44

Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (ФМЕСР) і міністерство економіки України підписали протокол щодо продовження двостороннього німецько-українського співробітництва для економічного  розвитку.

Сторони домовилися продовжити співпрацю за такими пріоритетами: сталий економічний розвиток, сприяння інвестиціям, підтримка малих і середніх підприємств, енергетика та енергоефективність, боротьба з ВІЛ/СНІД, пише видання "Инвест-Газета".

ФМЕСР пообіцяло виділити фінансові кошти на нові проекти і додаткове фінансування поточних проектів на загальну суму 21,1 млн. євро.

Загальні обсяги зобов'язань з асигнувань за період із 2002 року, коли почалося двостороннє співробітництво, склали 453 млн. євро.

Реклама:

Схвалені кошти у рамках фінансового співробітництва будуть спрямовані на проекти з реабілітації соціальної інфраструктури, комунальну програму захисту клімату та програму підтримки українських банків.

У сфері технічного співробітництва, окрім продовження поточних заходів, буде реалізовуватися консультативний проект щодо створення управлінських потужностей для Євро-2012, а також буде здійснюватися збільшення адміністративних потужностей у сфері державних фінансів.

Поруч із ФМЕСР консультаційні заходи в Україні проводять й інші федеральні міністерства.

Зокрема, Федеральне міністерство навколишнього середовища, яке в рамках Міжнародної ініціативи із захисту клімату виділив кошти в розмірі 5,6 млн. євро.

А також Федеральне міністерство охорони здоров'я, яке фінансує Німецько-Українську партнерську ініціативу подолання ВІЛ/СНІД у розмірі 3,2 млн. євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: