Ахметов об'єднає два свої банки

Вівторок, 21 вересня 2010, 12:23

Група компаній СКМ вирішила об'єднати приналежні їй Перший український міжнародний банк (ПУМБ) і Донгорбанк.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби СКМ.

"10 вересня 2010 року наглядові ради ПУМБ та Донгорбанку рекомендували акціонерам об'єднати два банки в один шляхом приєднання Донгорбанку до ПУМБ. Рішення набуде чинності після його затвердження акціонерами Банків на їх загальних зборах", - ідеться у повідомленні.

Основною метою об'єднання називається підвищення ефективності та конкурентоспроможності банківського бізнесу Групи, яке буде забезпечене за рахунок збільшення масштабів діяльності і зміцнення регіональних позицій банків.

Реклама:

В рамках об'єднання банків передбачається оптимізація управлінської структури, уніфікація низки послуг і тарифів і спільна розробка нових продуктів і програм обслуговування клієнтів.

Компанія СКМ - професійний інвестор, який володіє й управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу і нерухомості.

До Групи СКМ входять компанії "Метінвест Холдинг", ДТЕК, телекомунікаційна група Vega, "Сегодня Мультимедіа", ТРК "Україна", "ЕСТА Холдинг", "Український Рітейл" та інші.

100% акцій ЗАТ "СКМ" належать Рінату Ахметову.

ПУМБ входить до групи найбільших банків. Його діяльність зосереджена на комерційних, роздрібних і інвестиційно-банківських операціях. Головний акціонер банку - ТОВ "СКМ Фінанс" (89.87% акціонерного капіталу).

Донгорбанк - банк регіонального масштабу. Основним акціонером банку є ТОВ "СКМ Фінанс" (володіє 99,99% акцій). Регіональна мережа Донгорбанку нараховує 54 відділення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!