Fitch присвоїв рейтинги облігаціям Коломойського

Понеділок, 20 вересня 2010, 20:25

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings присвоїло єврооблігаціям Приватбанку на 200 млн. доларів, випущених через британське SPV Credit Finance plc, фінальний довгостроковий рейтинг B і рейтинг зворотності RR4.

Як говориться в повідомленні агентства в понеділок, деноміновані в доларах єврооблігації випущені з прибутковістю 9,375% річних і терміном погашення 23 вересня 2015 року, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

Спочатку планований випуск єврооблігацій Приватбанку в квітні 2010 року отримав рейтинги Fitch B-/RR4, проте в кінці липня агентство підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Приватбанку до B.

Згідно з даними рейтингового агентства, кредитну угоду містить ряд ковенантів, включаючи обмеження на продаж активів, операції злиття і інші види корпоративної реорганізації, для Приватбанку і його істотних дочірніх структур, і вказує, що операції з афілійованими особами повинні здійснюватися на ринкових умовах.

Реклама:

Положення про обмеження надання активів в якості забезпечення допускає заставу до 35% всіх активів Приватбанку.

Відповідно до умов кредитної угоди, у разі якщо прострочена заборгованість Приватбанку або будь-який з його дочірніх структур перевищить 20 млн. доларів, настає крос-дефолт.

Крім того, Приватбанк достроково викупить облігації, якщо мажоритарні акціонери банку - Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, разом перестануть володіти, прямо або побічно, більш ніж 50% голосуючих акцій Приватбанку і якщо така подія приведе до пониження рейтингів банку.

Приватбанк заснований в 1992 році і є найбільшим в Україні за розміром активів - 97, 469 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: