ЄБРР готує для України нову інвестстратегію

Понеділок, 20 вересня 2010, 09:07

Європейський банк реконструкції і розвитку готує для України нову інвестиційну стратегію на наступні три роки.

Тож до України приїхала делегація Ради директорів ЄБРР, аби оцінити інвестиційний клімат у країні після кризи, передає Deutsche Welle.

"Вони розглядатимуть, як працюється в країні державному і недержавному бізнесу. Вони спілкуватимуться з компаніями, з керівництвом країни, і за результатами будуть зроблені висновки, які стануть основою для створення нової стратегії банку в Україні", - сказав DW провідний радник ЄБРР Антон Усов.

За його словами, востаннє відносини ЄБРР і України переглядалися в 2007 році, і їх суттєво скоригувала світова економічна криза.

Реклама:

"Фактично, як ми вважаємо, країна пройшла пік кризи, і нині важко зрозуміти, чого саме потребує Україна у післякризовий період", - наголосив Усов і додав, що саме для цього Рада директорів ЄБРР відвідає в основному південні українські області (Одеську, Миколаївську, Херсонську, Запорізьку, Дніпропетровську та Київ), зустрінеться з нинішніми і потенційними клієнтами банку.

Також акціонери ЄБРР поспілкуються з прем'єр-міністром і головою Верховної ради про інвестиційний клімат в Україні.

Усов також зауважив, що після завершення візиту ЄБРР та українська сторона мають підписати кілька важливих інвестиційних угод у сфері енергозбереження, виробництва та банківському секторі.

Візит Ради директорів ЄБРР до України завершиться 24 вересня.

Як відомо, Європейський банк реконструкції та розвитку є найбільшим фінансовим інвестором в Україні.

За даними на 1 серпня 2010 року, він взяв на себе зобов'язання щодо надання інвестицій на суму понад 5,27 млрд. євро в рамках понад двохсот проектів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!