"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Таксисти незадоволені новою процедурою отримання ліцензій

Четвер, 2 вересня 2010, 16:54

Профспілка таксистів заявляє про намір влади запровадити принцип квотування на ринку таксі і побоюється, що це може призвести до відходу з ринку самозайнятих перевізників.

Про це на прес-конференції повідомив голова профспілки Василь Попик, передає "Дело".

За його словами, зараз для того, щоб отримати ліцензію на роботу таксистом, необхідно подати заяву до територіального органу Головної державної інспекції автомобільного транспорту.

Однак, зазначив Попик, Мінтранс розробив законопроект, яким замість звичного принципу планується ввести дозвільний: таксистові необхідно буде отримувати в конкурсних комітетах місцевої влади квоту на роботу.

Реклама:

Голова профспілки побоюється, що таке нововведення призведе до відходу з ринку самозайнятих перевізників.

"Завтра йому треба буде йти до певного чиновника і сподіватися, що йому, можливо, виділять квоту. Тобто самозайняті перевізники підуть із ринку, взагалі. Ми будемо мати АТП", - сказав він.

Крім того, Попик відзначив, що квотування ринку буде корупційним.

"Ми не хочемо битися за місце в черзі, щоб дати чиновникові хабар, щоб він нам виділив квоту", - сказав він.

За прогнозами Попика, якщо дозвільний принцип на ринку таксі буде введено, то це неминуче призведе до підвищення тарифів за проїзд, які, за його словами, в Україні є найбільш низькими в Європі.

Як повідомлялося, Мінтрансзв'язку ініціює підвищення штрафів за використання автомобілів в якості таксі без наявності на те дозвільних документів у 16,7 разів до 8,5 тис. гривень.

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський повідомив, що його відомство врегулює ринок таксі до 1 січня 2011 року.

Він повідомив, що до 1 січня 2011 року у всіх автомобілях таксі будуть встановлені таксометри для того, щоб громадяни платили тарифи згідно з кілометражем, який проїхали в таксі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: