"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

До Нового року в Україні дозволять приватизацію об'єктів енергетики

Четвер, 2 вересня 2010, 16:32

Уряд поставив завдання до кінця 2010 року зняти мораторій на приватизацію об'єктів енергетики та підготує приватизацію обленерго і теплових енергогенеруючих компаній.

Відповідний пункт внесено до першочергових заходів на 2010 рік щодо реалізації основних положень програми економічних реформ на 2010-2014 роки, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Крім того, згідно з документом, Мінпромполітики, Мінпаливенерго, Мінвуглепром, Мінагрополітики, Мінтрансзв'язку та Мінекономіки повинні розробити програми реформування і розвитку стратегічних галузей або змін до них із зазначенням термінів, умов і способів приватизації підприємств вказаних галузей.

В даний час держава в особі НАК "Енергетична компанія України" контролює чотири з п'яти теплових енергогенеруючих компаній та 14 з 27 обленерго.

Реклама:

Як повідомлялося, ФДМ виступає за прискорення термінів приватизації чотирьох теплових енергогенеруючих компаній країни - "Західенерго", "Центренерго", "Дніпроенерго" і "Донбасенерго".

У той же в фонді відзначили, що поки немає спільного розуміння, яким чином і які пакети акцій зазначених компаній будуть виставлені на продаж.

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!