"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продукти першої необхідності підпадуть під держрегулювання

Четвер, 2 вересня 2010, 14:32

Депутати Верховної ради пропонують розробити порядок держрегулювання цін на продукти харчування першої необхідності і внести відповідні зміни до переліку товарів, на які поширюється державне регулювання цін.

Про це ідеться у проекті постанови Кабінету міністрів №7076, зареєстрованому у ВР 1 вересня, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Так, з метою стримування темпів зростання цін на продукти харчування першої необхідності в період фінансово-економічної кризи нардепи пропонують розробити і впровадити у місячний термін порядок державного регулювання цін на продукти харчування першої необхідності.

Разом з цим також необхідно забезпечити постійний моніторинг цін на продукти харчування першої необхідності, оперативний аналіз цінової ситуації на споживчому ринку та внесення відповідних змін до переліку товарів, на які поширюється державне регулювання цін.

Реклама:

Як відомо, Мінекономіки пропонує розширити асортимент хліба масових сортів, на який буде поширюватися державне регулювання цін.

Також пропонується запровадити декларування зміни оптово-відпускних цін на гречану крупу, борошно пшеничне вищого, 1 і 2 сорту, борошно житнє обдирне, а також на низку тваринницької продукції, цукор білий кристалічний і соняшникову олію.

Як повідомлялося, зідно з наказом МінАПК №78 від 23 лютого 2010 року, в 2010/11 маркетинговому році до переліку об'єктів державного цінового регулювання віднесені: пшениця, жито, ячмінь, кукурудза, цукор-пісок (буряковий), вершкове масло, сухе молоко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: