Китайці будуватимуть залізницю до "Борисполя"

Четвер, 2 вересня 2010, 13:52

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" домовився з Китайською національною корпорацією з експорту та імпорту машин і обладнання (CMEC) про будівництво залізниці "Аеропорт "Бориспіль" - Київ".

Про це повідомляє агентство "Українські новини" із посиланням на депутата Верховної ради від фракції Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона", керівника групи з національних проекті Комітету економічних реформ Владислава Каськіва.

За його словами, відповідна рамкова угода була підписана в четвер під час візиту президента Віктора Януковича до Китаю.

"Під час візиту президента Віктора Януковича до Китаю підписано угоду про фінансування будівництва залізничного пасажирського сполучення "Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль" і будівництва інших інфраструктурних об'єктів аеропорту", - сказав він.

Реклама:

Каськів повідомив, що підписана угода дає можливість Україні отримати кредитне фінансування в обсязі до 1 млрд. доларів і передбачає будівництво залізниці завдовжки 8 км від Києва до аеропорту, будівництво 4 вокзалів і забезпечення залізниці електропоїздами.

Він нагадав, що будівництво цієї дороги є одним з 10 затверджених президентом для першочергової реалізації національних проектів.

"Підписання рамкової угоди - це практичний початок реалізації одного з 10 національних проектів, визначених президентом", - сказав Каськів.

На його думку, будівництво залізниці дасть можливість уникнути транспортного колапсу в бориспільському напрямку, який може статися вже через два роки.

Як повідомлялося, у липні Кабінет міністрів схвалив будівництво залізниці між Києвом і аеропортом "Бориспіль" в 2010-2012 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: