Єврокомісія перевірить угоду про постачання газу з Росії до Польщі

Четвер, 2 вересня 2010, 11:10

Єврокомісія висловила сумніви у зв'язку з умовами угоди між Росією і Польщею щодо постачання природного газу через газогін "Ямал-Європа".

Основні побоювання членів Єврокомісії пов'язані з тим, що оператором польської ділянки газопроводу буде спільне російсько-польське підприємство, передає Deutsche Welle.

"Інфраструктурою повинен управляти незалежний орган і до неї повинен бути доступ третьої сторони", - заявили в Єврокомісії.

У Брюсселі розраховують на те, що договір відповідатиме нормам європейського законодавства, що служитиме благом споживачам.

Реклама:

"Доступ до газопроводу необмеженого числа операторів відповідає інтересам польських споживачів, оскільки в такому випадку будуть встановлюватися справедливі тарифи", - зазначили представники Єврокомісії.

Уряд Польщі, який чекає на рішення Брюсселя, поки що не дав згоду на фіналізацію цієї угоди, яка, зокрема, передбачає продовження до 2045 року контракту про постачання російського газу в ЄС через Польщу газопроводом "Ямал-Європа".

Раніше Брюссель блокував підписання документа, побоюючись, що його положення можуть вступити в протиріччя зі стандартами ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: