Азаров похвалився "козирями" для переговорів з Москвою

П'ятниця, 17 вересня 2010, 23:12

У України з'явилися козирі для переговорів з Росією з питання ціни на газ.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров в ефірі телеканалу "Інтер".

Він в черговий раз назвав невигідною газову угоду, укладену в січні 2009 року: "За цією угодою в України є хоч якісь права? Її могла підписати тільки людина, яка взагалі не віддавала собі звіт в тому, що вона підписує".

За словами прем'єра, Україна буде домагатися перегляду газової угоди: "Ми будемо наполегливо працювати з Росією, не затиснуті в тимчасовому інтервалі, не затиснуті ніякими умовами".

Реклама:

За словами Азарова, в України "абсолютно надійна фінансово-економічна ситуація".

"Економіка почала виходити з кризи, у нас абсолютно надійна фінансово-економічна ситуація, економіка почала виходити з кризи, у нас є ресурс часу і в нас з'явилися козирі для переговорів з Москвою", - заявив він.

Азаров також зазначив, що на сьогодні оптимальною для українських хімічних підприємств є ціна на газ у 170-180 доларів за тисячу кубометрів, а для металургійних - не вище 210 доларів.

Коментуючи заяву заступника глави Держдуми РФ, президента Російського газового товариства Валерія Язєва про те, що Росія не розглядає можливості зміни формули ціни на газ, Азаров сказав: "Пана Язєва ми поважаємо, але ми з ним переговори не ведемо. Ми наполегливо розмовляємо з керівництвом Росії".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!