"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ шукає компромат на депутатів у справі Родовід Банку

П'ятниця, 17 вересня 2010, 17:29

Служба безпеки України перевіряє можливу причетність окремих народних депутатів до фінансових махінацій у Родовід Банку.

Про це на брифінгу у п'ятницю заявив голова СБУ Валерій Хорошковський, повідомляє агентство "УНІАН".

За його словами, головним обвинувачуваним у цій справі є колишній тимчасовий адміністратор цього банку Сергій Щербина.

"Він хоч і достатньо впливова особа у банку, але ми не розглядаємо його як верхівку айсбергу. Ми вважаємо і знаємо, що були інші дійові особи, у тому числі з депутатського корпусу, які впливали на прийняття ним (Щербиною) рішень. Ми це досліджуємо і за результатами будемо звертатися до Генеральної прокуратури з проханням зняти з окремих депутатів депутатську недоторканність", - сказав Хорошковський.

Реклама:

Як повідомлялося, у червні 2010 року стало відомо, що Служба безпеки України викрила розтрату держкоштів у Родовід Банку на суму понад 1 млрд. гривень, виділених Нацбанком у вигляді рефінансування цього комерційного банку.

Встановлено, що протягом вересня 2009 року - у лютому 2010 року службові особи Родовід Банку використали не за цільовим призначенням 340 млн. гривень, з яких безпосередньо 300 млн. гривень. були перераховані сторонній особі за надання юридичних послуг, хоча в самому банку є свій штат юристів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!