Уряд придумав альтернативу спрощеній системі оподаткування

П'ятниця, 17 вересня 2010, 17:14

У проекті Податкового кодексу, який має бути внесений до Верховної ради наступного тижня, буде впроваджена альтернатива спрощеній системі оподаткування для юридичних осіб.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко після розширеного засідання Кабінету Міністрів, присвяченого обговоренню Податкового кодексу, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесінформ".

"Ми вводимо практично нову категорію підприємств - це малі підприємства, які мають обсяги реалізації до 3 млн. гривень, і які повинні стати альтернативою для юридичних осіб, що працюють на спрощеній системі оподаткування", - пояснив Тігіпко.

За його словами, для таких підприємств буде максимально спрощено бухгалтерський облік.

Реклама:

"Якщо вони вийдуть на загальну систему оподаткування, навіть з нульовою ставкою ПДВ, то все одно вони не впораються з адмініструванням, їм потрібно буде здійснювати амортизаційні відрахування. Тому їм необхідно надавати або перехідні положення, або дуже швидко з допомогою фахівців по бізнесу відпрацювати цю позицію ", - зазначив віце-прем'єр.

Контролювати доопрацювання цього та інших питань у процесі підготовки остаточного варіанту кодексу буде відповідна робоча група.

"Створена робоча група під головуванням двох віце-прем'єрів - Тігіпка і Колесникова. І в нас завдання у ранку понеділка внести всі пропозиції, які ми сьогодні почули від підприємців, представників регіонів, асоціацій. Ми це зробимо і в понеділок запропонуємо остаточний варіант, який ми будемо подавати до Верховної ради ", - сказав урядовець.

Як повідомлялося, за словами міністра фінансів Федора Ярошенка, проект Податкового кодексу готовий, він у п'ятницю прийнятий Кабінетом міністрів за основу і в понеділок буде переданий до Верховної ради.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!