Азаров розповів, як буде легше і веселіше з новими податками

П'ятниця, 17 вересня 2010, 11:14

Новий податковий кодекс передбачає зменшення податку на прибуток до 16 % у 2016 році.

Про це розповів прем'єр-міністр Микола Азаров, представляючи кодекс на розширеному засіданні уряду .

За його словами, вже наступного року цей податок буде зменшено з 25% до 19%. А до 2016 року він зменшиться до 16%.

Крім того, за словами прем'єра, з 1 січня 2014 року планується встановити ПДВ на рівні 17%.

Реклама:

Водночас міністр фінансів Федір Ярошенко повідомив, що у ньому передбачено запровадження 5-річних податкових канікул для малого бізнесу. Канікули стосуються лише податку на прибуток.

"Середній та великий бізнес отримає реальне зниження податкового навантаження за рахунок зменшення ставок основних загальнодержавних податків. На 10 років будуть звільнені від податку на прибуток підприємства, які працюють в галузях легкої промисловості, судо- та літакобудування", - заявив міністр.

Крім того, за словами Ярошенка, кількість загальнодержавних податків буде скорочена з 29 до 19 видів, а місцевих з 14 до 4.

Також кодекс передбачає спрощення умов для започаткування власного бізнесу, оскільки "це є основою для формування повноцінного середнього класу".

Ярошенко повідомив про спрощення системи оподаткування громадян. "Запропоновано дві ставки: 15% для доходів менших за 10 мінімальних зарплат на місяць і 17% - для доходів більше за 10 мінімальних зарплат", - пояснив міністр.

Податком зі ставкою у 5% буде оподатковано дохід від депозитів, що перевищують 200 000 гривень. "Для заможних громадян буде запроваджено податок на нерухомість у розмірі 10 гривень за 1 кв.м. на рік" , -  сказав міністр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!