Клюєв сподівається за рік вийти на "докризовий" рівень торгівлі із Казахстаном

Четвер, 16 вересня 2010, 18:31 -

Протягом 2011 року Україна і Казахстан зможуть вийти на докризовий рівень товарообігу.

Про це заявив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, повідомляє прес-служба уряду.

"Казахський ринок - це вигідний ринок збуту продукції українських підприємств. До того ж, казахська сторона зацікавлена в українській продукції", - заявив Клюєв.

За його словами, Україна запропонувала Казахстану свою продукцію авіабудування, а саме літаки АН-148, АН-158, АН-74.

Реклама:

"З боку Казахстану є велика зацікавленість. Тому, думаю, ми будемо продавати їх до Казахстану, організуємо сервісне обслуговування", - заявив Клюєв.

"Ми також домовилися співпрацювати в залізничній сфері, а саме уніфікувати тарифи, щоб казахським товаровиробникам було вигідно здійснювати транзит через Україну", - запевнив перший віце-прем'єр.

Також, за його словами, країни домовилися про співпрацю в атомній енергетиці.

"За обсягами видобутку урану Казахстан є світовим лідером. У нас з 2001 року існує спільне українсько-російсько-казахське підприємство, але, на жаль, тільки на папері. Я сподіваюся, ми його реанімуємо", - підкреслив Клюєв.

Він також додав, що після українсько-казахського бізнес-форуму протягом першої ж доби було укладено 10 контрактів на суму 110 млн. доларів.

"Пролунали дуже цікаві пропозиції від Новокраматорського машинобудівного заводу, зокрема, проектування та будівництво "під ключ" сучасних високотехнологічних металургійних комбінатів", - повідомив перший віце-прем'єр.

За його словами, президент Казахстану дуже зацікавився цими пропозиціями.

Він також додав, що є низка пропозицій щодо співпраці в енергомашинобудуванні. Ідеться, в першу чергу, про продукцію харківського "Турбоатому".

Клюєв висловив жаль, що в останні п'ять років фактично не було тісної співпраці між Україною і Казахстаном - міждержавна комісія з питань економічного співробітництва не збиралася останні два роки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: