Янукович чекає припливу інвестицій 2011 року

Четвер, 16 вересня 2010, 17:43

2011 рік охарактеризується успішним залученням інвестицій.

Таку упевненість висловив президент Віктор Янукович на зустрічі з колишнім президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Жаном Лем'єром у четвер, повідомляє прес-служба глави держави.

"Є всі підстави вважати, що 2011 рік буде роком успішного залучення інвестицій в Україну", - сказав він.

Янукович відзначив, що вже зараз відчувається, що "в Україну повертаються інвестори, і створення належних умов для приходу в країну інвестицій - це наш обов'язок".

Реклама:

Одним із таких важливих кроків президент назвав ухвалення Податкового кодексу.

"Я вважаю, що цієї осені Податковий кодекс буде прийнятий", - підкреслив він.

Президент особливо відзначив початок розвитку в Україні ступеневої системи національних інвестиційних агентств - як для реалізації великих загальнонаціональних проектів, так і суто регіональних програм.

"Безумовно, ми зараз уважно вивчаємо і впроваджуємо і світові норми законодавства, що забезпечує захист інвестицій", - сказав Янукович.

У зв'язку із цим він нагадав про створену при президенті Раді інвесторів, до якої увійшли найбільші інвестори з різних країн світу.

"У нас є план нашої спільної роботи, який я особисто контролюю", - додав глава держави.

Янукович висловив сподівання, що величезний досвід Лем'єра, його авторитет у фінансових установах світу будуть сприяти тій роботі, яка зараз активно ведеться в Україні в контексті розвитку інвестиційної складової національної економіки.

У свою чергу колишній президент ЄБРР високо оцінив ті позитивні зрушення, які відбулися в економіці України в плані подолання наслідків світової фінансової кризи.

"Те, що ви зробили протягом цього року, справляє сильне враження, тому що криза в Україні була суворою", - підкреслив Лемьєр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!