В МЗС теж вірять у відмову Росії від "Південного потоку"

Четвер, 16 вересня 2010, 17:34

Україна розраховує, що Росія відмовиться від будівництва "Південного потоку" через недоцільність.

Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко на прес-конференції у Москві за підсумками переговорів з російським колегою Сергієм Лавровим, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ми вирішуватимемо всі питання шляхом переговорів, у дуже позитивній дискусії. Ми розраховуємо, що сила аргументів і аналіз ситуації просто підведе наших російських партнерів до усвідомлення того, що витрачати близько 20 млрд. (євро) на проект, який не має ані політичного, ані економічного обгрунтування (недоцільно)", - сказав Грищенко.

Він підкреслив, що вирішення цього питання перебуває у площині модернізації української газотранспортної системи, яка проходить суходолом, що дозволяє її легко ремонтувати.

Реклама:

За словами Грищенка, у такому разі не треба думати, як спускатися на глибини в умовах того, що Чорне море "вельми складний екологічний об`єкт".

Грищенко висловив сподівання, що буде знайдене обопільне рішення, яке задовольнить українську і російську сторону, а також Європу як споживача газу.

"Ми на це розраховуємо, оскільки сила логіки, сила об`єктивних чинників, які існують як у політиці, так і в економіці, говорить про те, що це дуже дороге і непотрібне задоволення, задоволення будувати те, без чого можна обійтися", - підкреслив Грищенко.

Також він зазначив, що зараз між двома країнами абсолютно інші політичні відносини, і Україна не створює проблем, не шантажує російських або європейських партнерів.

Грищенко підкреслив, що "політична сила, яка перебуває нині при владі в Україні, чудово усвідомлює свою відповідальність не тільки перед українським народом, який не повинен мерзнути взимку, а й перед Європою і перед Росією".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: