"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати хочуть бачити рішення Стокгольмського суду щодо RosUkrEnergo

Четвер, 16 вересня 2010, 15:45

Слідча комісія парламенту з питання RosUkrEnergo звернеться до Мінпаливенерго з проханням надати завірену копію оригіналу рішення Стокгольмського арбітражного суду щодо відшкодування компанії RosUkrEnergo 12 млрд. кубометрів природного газу.

Про це заявив голова слідчої комісії, депутат від фракції "Наша Україна - Народна самооборона" Роман Зварич на засіданні комісії в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

На засіданні члени слідчої комісії заслухали інформацію, надану міністром палива та енергетики Юрієм Бойком про прийняття Стокгольмським судом рішення, яким НАК "Нафтогаз України" зобов'язана відшкодувати компанії RosUkrEnergo 12 млрд. кубометрів природного газу.

При цьому Зварич зазначив: "Я розумію, що є документи, які мають гриф "таємно", але повинен бути перелік документів, які не є секретними".

Реклама:

За його словами, такі документи можуть бути надані слідчій комісії.

Зокрема, це копія оригіналу рішення Стокгольмського арбітражного суду.

"Без цих документів нам проводити подальшу роботу фактично неможливо", - підкреслив Зварич.

За його словами, зараз в інтернеті є багато копій цього рішення, проте, невідомо, чи збігаються ці документи із ухваленим рішенням Стокгольмського арбітражного суду.

У свою чергу, Бойко схвально поставився до пропозиції Зварича про надання слідчій комісії копії оригіналу рішення суду.

Водночас, він відзначив, що має проконсультуватися з питання про можливість надання цих документів парламентській слідчій комісії з СБУ.

"Я буду звертатися до СБУ, щоб вони вказали, наскільки можливо оприлюднити цей документ. Якщо він не значиться в кримінальних справах СБУ, то його можна надати", - сказав Бойко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!