"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Японія готова дати Києву мільярди на метро

Четвер, 16 вересня 2010, 13:32

Японія готова дати кредит Києву на будівництво лінії метро "Троєщина - Осокорки" в обсязі 3 млрд доларів.

Про це журналістам повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко, передають "Українські Новини".

"Працює україно-японська група за участю представників уряду Японії з надання кредиту 3 млрд. доларів на організацію будівництва 4 гілки метро", - сказав Крамаренко.

Він зазначив, що умови кредиту дуже вигідні.

Реклама:

Так, з його слів, японська сторона готова дати кредит терміном на 30 років з річною ставкою 1,5%.

Водночас, зі слів заступника голови Київміськадміністрації, японська сторона готова інвестувати й у будівництво лінії швидкісного трамвая на Троєщину, що, на думку Крамаренка, більш вигідно, ніж будівництво метро.

По-перше, з його слів, це пов'язано з термінами будівництва: на будівництво метро необхідно близько 5 років, а на будівництво лінії трамвая - близько 2 років (за наявності Подільсько-Воскресенського переходу).

По-друге, зі слів Крамаренка, будівництво лінії швидкісного трамвая дешевше.

Крамаренко також повідомив, що зараз працює технічна група, що протягом 2 тижнів надасть свій висновок про доцільність будівництва або метро, або швидкісного трамвая.

Крім того, заступник голови Київміськадміністрації сказав, що Київ також паралельно веде переговори з цього питання й з китайськими компаніями.

Як повідомлялося, 1 вересня перший заступник голови Київміськадміністрації Олександр Попов заявив про можливу участь компаній з Китаю в будівництві Подільсько-Вигурівської лінії метро й лінії метро "Троєщина-Осокорки".

Зокрема, зі слів Попова, він провів переговори з однією з державних компаній Китаю із цього приводу.

Київміськадміністрація розраховувала почати будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метро й першої черги Лівобережної лінії метро "Троєщина - Осокорки" в 2011 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!