Бойко ще раз відхрестився від RosUkrEnergo

Четвер, 16 вересня 2010, 12:51

Міністр палива та енергетики Юрій Бойко заперечує свою причетність до діяльності компанії RosUkrEnergo.

Про це він сказав на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування діяльності цієї компанії, повідомляє агентство "Українські Новини".

"Ніякого відношення до RosUkrEnergo, участі в управлінні я не маю або в корпоративній власності на даний момент", - сказав міністр, відповідаючи на запитання депутата від НУ-НС, голови комісії Романа Зварича.

У відповідь на це Зварич запитав Бойко, чи може той надати документальне підтвердження того, що вийшов зі складу членів координаційного комітету компанії.

Реклама:

"Відверто кажучи, я не пам'ятаю, коли я вийшов або не вийшов зі складу комітету ... Я можу підняти, хто зараз є членом координаційного комітету і те, що я зараз не маю ніякого відношення до компанії, я вам сказав офіційно під запис ", - сказав Бойко.

У свою чергу Зварич зазначив, що комісія звернеться до Міністерства палива та енергетики з проханням надати документи, що підтверджують вихід Бойка зі складу комітету компанії.

Нагадаємо, в червні Юлія Тимошенко виклала на своєму сайті фотокопію довіреності, видану Юрію Бойко співвласником RosUkrEnergo Дмитром Фірташем наприкінці 2005 року.

У документі олігарх надав нинішньому міністру право розпоряджатися усім своїм рухомим і нерухомим майном.

Наприкінці серпня Кабінет Міністрів призначив членами правління "Нафтогазу" Юрія Борисова та Сергія Винокурова, що працювали в компанії Фірташа.

1 липня парламент створив тимчасову слідчу комісію щодо рішення Арбітражного інституту Торгової палати Стокгольма, який 8 червня зобов'язав НАК "Нафтогаз України" повернути RosUkrEnergo 12,1 млрд. куб. м газу, а також щодо можливих фактів корупційної діяльності RosUkrEnergo, причетності до цього посадових осіб органів державної влади та арешту колишнього голови Державної митної служби Анатолія Макаренка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: