Мінрегіонбуд отримав перші 100 мільйонів на доступне житло

Середа, 15 вересня 2010, 17:28

Міністерство регіонального розвитку і будівництва заявляє про початок реалізації програми з будівництва доступного житла. Зокрема, вона спрямована на добудову об'єктів з високим ступенем готовності.

Про це на прес-конференції у середу заявив заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Дмитро Ісаєнко, пише Київ.proUA.com із посиланням на УНІАН.

"Кошти (перші 100 мільйонів гривень із 330 мільйонів гривень, передбачених в Держбюджеті) ми отримали лише минулого тижня, і лише сьогодні починається програма будівництва житла", - сказав він.

За словами Ісаєнка, на 100 млн. грн. можна побудувати близько 900 квартир, а на 330 мільйонів гривень - близько 3 тисяч квартир.

Реклама:

Ісаєнко нагадав, що міжвідомча комісія відібрала для участі в програмі близько 70 об'єктів, з яких впродовж двох місяців Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву забракував близько половини.

"З цих об'єктів лише половина в теорії питання може брати участь в цій програмі. Всі інші або закладені, або знаходяться в стані банкрутства, або ступінь готовності не задовольняє", - пояснив він.

Ісаєнко уточнив, що серед регіонів лідерами в цій програмі стане Донецька, Київська області, Київ, Харківська область.

Зокрема, у Києві на будівництво доступного житла цього року планується витратити близько 50 мільйонів гривень (з 330 мільйонів).

Зокрема, для участь в програмі розглядаються державні об'єкти, п'ять комунальних об'єктів у Києві (житловий комплекс по вул. Бальзака на Троєщині, по вул. Поліській, біля станції метро "Червоний хутір", по вул. Здолбунівській).

Ісаєнко висловив упевненість в тому, що передбачені на цей рік кошти вдасться освоїти до кінця року, тому на 2011 рік на програму доступного житла міністерство проситиме виділити з держбюджету 390 мільйонів гривень.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: