"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Металургам досі винні 8,6 мільярда за ПДВ

Середа, 15 вересня 2010, 16:15

Заборгованість податкових органів з відшкодування ПДВ перед метпідприємствами країни на сьогодні становить 8,6 млрд. гривень, в тому числі підтверджена заборгованість - 4,4 млрд. гривень.

Про це заявив заступник міністра промислової політики Сергій Біленький на балансовій нараді представників підприємств ГМК у Дніпропетровську в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

При цьому, за його словами, метпідприємствам з початку 2010 року було відшкодовано 3,2 млрд. гривень ПДВ, в тому числі ПДВ-облігаціями.

У свою чергу, гендиректор об'єднання металургійних підприємств "Металургпром" Василь Харахулах вказав на значну заборгованість держави перед метпідприємствами з ПДВ.

Реклама:

"Будемо сподіватися на поліпшення ситуації хоча б до кінця року", - сказав він.

Харахулах відзначив, що нині фінансова ситуація на метпідприємствах України не дуже стабільна.

"Ми залишаємося заручниками зовнішнього ринку. До того ж ціни на сировину та енергоресурси коливаються випереджальними темпами у порівнянні з цінами на металопродукцію", - зазначив Харахулах.

Гендиректор також повідомив, що в цілому металургійна підгалузь працює стабільно, крім двох підприємств корпорації "Індустріальний союз Донбасу" - Дніпровського меткомбінату ім. Дзержинського і Алчевського меткомбінату, які зазнають труднощів з розрахунками за спожиту сировину та енергоресурси.

Як повідомлялося, раніше уряд заявляв про можливість продовження відшкодування ПДВ облігаціями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: