"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко знайшов нові аргументи для суду з RUE

Середа, 15 вересня 2010, 15:29

НАК "Нафтогаз України" надала нові аргументи на судовому процесі з "РосУкрЕнерго".

Про це заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Зокрема, відповідаючи на питання, чи буде Україна повертати "РосУкрЕнерго" спірні обсяги газу, Бойко відзначив: "Україна є частиною міжнародного співтовариства, і вона буде дотримуватися всіх правил міжнародного співробітництва. Інша справа, що у нас йде судовий процес в Україні. Ми надали нові аргументи на нашу користь".

У свою чергу, голова правління "Нафтогазу" Євген Бакулін відмовився відповісти на питання журналістів, в який конкретно суд ідеться, і якого числа компанія подала апеляцію на рішення Шевченківського районного суду Києва про легітимізацію рішення Стокгольмського арбітражу.

Реклама:

Він лише підтвердив, що апеляція подана, а терміни її подачі не були пропущені.

Уточнюючи, які саме аргументи мав на увазі Бойко, Бакулін заявив: "Ми використовуємо всі аргументи, які необхідно використовувати в рамках закону. Ми діємо виключно в рамках закону, тому є інформація, яка може бути розголошена, а є, яку розголошувати небажано, і не тому, що ми щось приховуємо, а тому що є певні правила, в тому числі слідчі, дослідчі, розгляду в суді".

"Ми ж не компанія, яка дає прогнози. Ми компанія, яка відповідає за результат", - наголосив він.

За його словами, "Нафтогаз" розраховує, що нові аргументи допоможуть компанії отримати рішення суду на свою користь.

На решту запитання журналістів з приводу судового процесу з "РосУкрЕнерго" Бакулін не відповів, мотивувавши свою відмову тим, що всі питання замовні.

Як повідомлялося, Шевченківський районний суд Києва рішенням від 13 серпня визнав, що НАК "Нафтогаз України" зобов'язаний повернути "РосУкрЕнерго" 12,1 млрд. кубометрів газу до 1 вересня або в інший термін, погоджений сторонами.

Таким чином, суд підтвердив вердикт Стокгольмського арбітражного трибуналу, який 8 червня цього року задовольнив позов компанії "РосУкрЕнерго" до НАК "Нафтогаз України".

НАК "Нафтогаз України" подав апеляцію на рішення Шевченківського районного суду Києва про легітимізацію рішення Стокгольмського арбітражу.

Президент Віктор Янукович 13 вересня заявив, що Україна виконає рішення Стокгольмського арбітражу у справі "РосУкрЕнерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!