"Нафтогаз" погрожує металургам перекрити газ

Середа, 15 вересня 2010, 14:56

НАК "Нафтогаз України" має намір найближчим часом, без попередження, відключити від газопостачання металургійні підприємства, які не погасили заборгованість за газ.

Про це повідомив заступник міністра промислової політики України Сергій Біленький в середу, передає УНІАН.

За його словами, цей намір "Нафтогазу" готовий підтримати уряд.

"За останні півроку Мінпромполітики робить всі можливі кроки, щоб підприємства, які мають заборгованість, отримували газ для виробництва. Однак у даний момент міністерство нічого не може зробити. Ми можемо тільки попереджати підприємства", - сказав заступник міністра.

Реклама:

Біленький зазначив, що цього тижня міністерство надіслало підприємствам офіційні листи з проханням у найкоротші терміни погасити заборгованість за газ.

Він уточнив, що за останні три місяці заборгованість за газ на більшості підприємств ГМК істотно скоротилася, проте борги залишаються на досить серйозному рівні.

Заступник міністра повідомив, що "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод" заборгував за газ 122,7 млн. гривень, ДМК ім. Дзержинського - 26,7 млн. гривень, Алчевський меткомбінат - 21,3 млн. гривень, "Інтерпайп Ніко Тьюб" - 15,3 млн. гривень, Краматорський метзавод - 9,3 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!