"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Імпорт палива без сплати акцизного збору і ПДВ досяг 10%

Середа, 15 вересня 2010, 14:45

ДП "Лівела" у першій декаді вересня 2010 року імпортувала в Україну 17,9 тис. тонн  палива без сплати акцизного збору і ПДВ, що становить 10,1% від загального обсягу імпорту.

Про це OilNews повідомило джерело в Держмитниці.

Обсяг постачань дизельного палива ДП "Лівела" у першій декаді вересня склав 11,8 тис. тонн, тобто 11,7% від загального обсягу імпорту.

На відміну від попереднього місяця, коли "Лівела" імпортувала ДТ переважно з Росії, з початку вересня компанія здійснила тільки одну постачання палива з цієї країни.

Реклама:

Найбільше дизеля "Лівела" імпортувала з Білорусі - 6,7 тис. тонн. Поставки з Литви склали 122 тонни.

У той же час у першій декаді вересня 2010 року "Лівела" імпортувала в Україну 6,1 тис. тонн бензину 7,5% від усього імпорту.

З даного обсягу 3 тис. тон - марка А-92, 2,7 тис. тонн - А-95, 375 тонн - А-80.

Основний обсяг бензину був поставлений з Білорусі - 4,8 тис. тонн, ще 1,3 тис. тонн імпортовано з Литви.

При цьому із загального обсягу нафтопродуктів, імпортованих в Україну, "Лівела" отримала 7,4 тис. тонн, ще 10,4 тис. тонн трейдер поставив для інших компаній.

Раніше заступник голови Держкомпідприємництва Сергій Третьяков відзначив, що одним із шляхів вирішення проблеми безподаткового імпорту може бути внесення змін до чинного законодавства.

У той же час заступник голови Державної митної служби Віктор Бондар заявив, що вважає неможливим ліквідацію схем безподаткового імпорту законодавчим шляхом.

На його думку, вирішити проблему пільгових поставок нафтопродуктів можна тільки в судах.

Крім того, віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко дав розпорядження АМКУ, а також декільком профільним відомствам вивчити ситуацію із ввезенням нафтопродуктів без сплати акцизного збору і ПДВ.

Проте на даний момент жодне з відомств не відзвітував про результати роботи.

Компанія "Лівела" є дочірнім підприємством українсько-польського спільного підприємства "Тайстра", яке згідно з рішенням Автозаводського суду Кременчука від 19 січня 2004 року отримало права на імпорт нафтопродуктів без сплати акцизного збору і ПДВ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!