Терьохін обіцяє "заспамити" проект Податкового кодексу

Середа, 15 вересня 2010, 11:59

Голова комітету податкової і митної політики Сергій Терьохін обіцяє "закидати" проект Податкового кодексу пропозиціями у випадку його звільнення з посади очільника комітету.

Про це він сказав в інтерв'ю "Економічній правді".

"Якщо мене звільнять з посади, то я цей податковий кодекс "заспамлю" своїми пропозиціями", - сказав Терьохін.

Співрозмовник видання додав, що "якщо ж я залишуся головою комітету, то моєю головною задачею як бюрократа стане організація процесу".

Реклама:

Також Терьохін, оцінюючи проект Податкового кодексу зазначив, що "це еклектика і компіляція існуючих податків і зборів з невдалою спробою звести воєдино податковий глосарій".

"Розробники заявили, що переходять на нові стандарти бухобліку. У мене питання: які стандарти? Національні? Це дивний гібрид між американськими і радянськими?", - запитав співрозмовник.

За його словами, деякі підходи до обліку прибутку, прописані в проекті кодексу без українсько-англійського словника, неможливо перевести на українську мову, особливо з урахуванням вітчизняних реалій.

"Якщо ми хочемо вільної торгівлі, переміщення капіталу з Європи, природно, нам треба все будувати на європейській системі бухобліку, брати правила Євростату. Однак у проекті кодексу цього немає!", - підкреслив Терьохін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!