Екс-бухгалтера "Нафтогазу" не скоро екстрадиюють в Україну?

Середа, 15 вересня 2010, 10:15

Найближчим часом колишній заступник головного бухгалтера НАК "Нафтогаз України" Марія Кушнір може бути екстрадийована з Росії в Україну.

Про це повідомили газеті "Комерсант-Україна" в УФСБ РФ по Волгоградській області, коментуючи затримання Кушнір у Волгограді в ніч на суботу.

"Справа носить міжнародний характер, і затримання здійснювалося у рамках виконання слідчого доручення української сторони. Ми можемо лише підтвердити, що пані Кушнір перебувала на території Кіровського району Волгограда", - повідомили в УФСБ РФ по Волгоградській області.

"У цей час вона перебуває в ізоляторі тимчасового утримування Волгограда. Найближчим часом Марія Кушнір має бути екстрадийована в Україну", - додали там.

Реклама:

Однак керівник прес-служби Генпрокуратури України Юрій Бойченко вважає, що екстрадиція - "питання не одного дня".

"Як правило, такі процеси тривають місяці, а то й роки, тим більше що Марія Кушнір може використати всі свої можливості, щоб уникнути екстрадиції. Вона може попросити громадянства або захисту від переслідувань. Коли всі ці шанси будуть використані, почнеться процес екстрадиції", - сказав він.

Бойченко зазначив, що дану кримінальну справу веде слідче управління СБУ, а завдання ГПУ - підготувати запит до російської сторони про екстрадицію Кушнір в Україну після того, як СБУ представить матеріали у справі.

Водночас, прес-секретар СБУ Марина Остапенко не змогла повідомити, коли СБУ зможе надати матеріали справи в Генпрокуратуру для екстрадиції Кушнір. "У мене немає такої інформації", - сказала вона.

Як відомо, Кушнір є фігуранткою у справі "РосУкрЕнерго". На початку 2009 року, коли відбувалося розмитнення газу РУЕ на користь "Нафтогазу", Кушнір працювала заступником головного бухгалтера НАК.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!