Китаю потрібні українські авіатехнології

Середа, 15 вересня 2010, 09:34

Україна і Китай посилюють співпрацю в галузі авіабудування.

Зокрема, вчора "Антонов" заявив про плани спільної розробки нового вантажного літака в Китаї, а також про проектування регіонального ARJ 21 і модернізації транспортного Y8, пише видання "Комерсант-Україна".

Китай привертає Україну до розробки нових літаків, повідомили вчора в прес-службі держпідприємства "Антонов" за підсумками візиту в Україну делегації КНР на чолі з Яном Ваном - членом політбюро ЦК КПК.

Співпраця двох країн полягає в проектуванні регіонального реактивного літака ARJ 21, модернізації транспортного Y8 і супроводі експлуатації в КНР літаків Ан-12, Ан-24, Ан-26 і Ан-30.

Реклама:

Україна також має намір брати участь у будівництві навчально-тренувального літака L-15  і розробці першого китайського вантажного літака.

"Наші угоди пов'язані договором конфіденційності, тому ми не можемо детальніше розповісти про розробку нового літака", - повідомили в прес-службі "Антонова".

Втім, вважають експерти, спільного виробництва літаків з цією країною в України, швидше за все, не буде - Китаю потрібні тільки українські технології.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: