БЮТ: Литвин вирішив "бюджетне питання" за всю Раду

Вівторок, 14 вересня 2010, 19:11

Спікер Володимир Литвин незаконно повернув проект держбюджету на 2011 рік на доопрацювання в Кабмін.

Таку думку озвучив депутат від БЮТ Сергій Сас.

Він зазначив, що відмовити у реєстрації законопроектів можна тільки, якщо вони оформлені не належним чином.

"Я не бачив проекту закону, але в принципі, якщо не порушено оформлення згідно з регламентом, апарат Верховної ради повинен був зареєструвати", - сказав він.

Реклама:

Сас підкреслив, що уряд і парламент повинні розглядати проект держбюджету в суворій відповідності до вимог Бюджетного кодексу, оскільки саме там прописана процедура розгляду і прийняття цього документа.

"Я не пам'ятаю там норми, яка давала б право главі Верховної ради одноосібно повертати законопроект пересічний і тим більше бюджет", - зазначив він.

"Є процедура, є бюджетний комітет, який повинен розглядати це все, є Верховна рада, і вона повинна після першого читання за результатами або направити на доопрацювання, або прийняти в першому читанні", - підкреслив депутат.

Також він зазначив, що рішення парламенту про необхідність розробки проекту держбюджету на наступний рік на новій податковій базі не дає право Литвину повертати проект в Кабмін.

Як відомо, згідно з Бюджетним кодексом Кабмін приймає постанову про затвердження проекту закону про держбюджет і подає його разом з іншими матеріалами до парламенту не пізніше 15 вересня року, що передує плановому.

У вівторок Литвин заявив про те, що повернув на доопрацювання Кабміну проект держбюджету на 2011 рік, поданий до парламенту 13 вересня.

Цей проект держбюджету не реєструвався в Раді.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!