Німецькі ЗМІ порахували заробіток Кличків

Вівторок, 14 вересня 2010, 13:17

Німецьке видання Вild оприлюднило передбачувані джерела доходів українських братів-боксерів Володимира та Віталія Кличка.

Як стало відомо, організацією боїв братів займається їх власна фірма KMG, завдяки чому їм не потрібно платити обов'язкові 35% від заробленого промоутеру, передає Allboxing.

До того ж, боксерам і їх менеджеру Бернд Бенте належить по третині акцій цієї гамбурзької фірми.

Як пише видання, Клички мають контракти з фітнес-мережею McFit, виробником вітамінних препаратів Eunova, німецької державної компанією Telekom і автозаводом Mercedes.

Реклама:

Також брати є власниками нерухомості в багатьох країнах. До всього іншого, доходи від продажу телетрансляцій, квитків і реклами бою надходять в один бюджет.

Видання також відзначає, що на прикладі бою Володимира Кличка з Самуелем Пітером у Франкфурті можна наочніше уявити собі джерела надходжень.

Так, телеканал RTL платить 3 млн. за бій, продаж прав на трансляцію в 116 країн приніс близько 0,5 млн., реклами за 23 рекламних ролика по 117 тисяч - близько 2 млн., квитків - близько 1 млн. євро, разом у сумі - близько 7 млн. євро.

За бій Володимир або Віталій Кличко отримають 3 млн. євро, з залишку виплачується гонорар суперникові, страховки, оренда стадіону близько 150 тис., 12 тижнів підготовки, 200 000 євро за бій виплачуються Емануель Стюард.

Чотири боксерських федерації, володарями поясів яких є брати, отримують від 45 до 90 тисяч євро.

Все, що залишається за вирахуванням податків, отримує фірма Кличко.

Відомо, що більшу частину податків Кличко платять у Німеччині, лише бої на території США перебувають у віданні дочірньої фірми KMG К2.

Таким чином, як повідомляє видання, Володимир Кличко має на рахунку 20 млн. євро, а його старший брат Віталій через 4-річну перерву трохи менше - 15 млн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!