"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через інтер'єр для Ан-74 розгорівся конфлікт

Вівторок, 14 вересня 2010, 10:53

Наприкінці минулого тижня Харківський апеляційний господарський суд розглянув апеляцію держпідприємства ХГАПП на позов копанії "Інтер АМІ", в якому заявник вимагає стягнути з відповідача 23,5 млн. гривень за незаконне використання інтелектуальної власності.

Мова йде про розробку інтер'єру, для літака Ан-74, який був зроблений на харківському підприємстві, пише газета "Дело".

Нагадаємо, що раніше суд першої інстанції задовольнив вимоги позивача. Зокрема зобов'язав ХГАПП виплатити позивачеві 23,5 млн. гривень.

Тим не менше, відповідач з рішенням суду не погодився і подав апеляцію.

Реклама:

"Засідання апеляційного суду відбулося 9 вересня, де було вирішено, провести додаткове розслідування щодо патентів "Інтер АМІ", що стосуються прав інтелектуальної власності на інтер'єр Ан-74", - пояснили в ХГАПП.

Як вдалося з'ясувати конфлікт розгорівся навколо контракту, який підписали ХГАПП і російська компанія "Космопроект" у 2005 році.

Літак було передано російській стороні. Проте в квітні 2010 року суд почав розгляд позову "Інтер АМІ" до ХГАПП, в якому позивач звинувачував підприємство в незаконному використанні інтелектуальної власності.

У червні 2010 року Господарський суд Харківської області став на сторону "Інтер АМІ". У рішенні суду стверджувалося, що результати експертизи підтверджують правомірність вимог позивача.

Проте апеляційний суд порахував експертизу недостатньою для того, щоб приймати остаточне рішення і відправив матеріали справи на додаткове розслідування.

Зокрема додаткову експертизу пройдуть патенти "Інтер АМІ" на інтер'єр Ан-74.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: