"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Абрамович виручить Міттала коксом

Вівторок, 14 вересня 2010, 09:50

Українське підприємство Evraz Group Романа Абрамовича поставить у вересні готовий кокс найбільшому в Україні меткомбінату "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Як повідомляє інформаційне агентство "Метал-Кур'єр", Дніпродзержинський коксохімічний завод, що входить в Evraz Group, поставить криворізькому комбінату 20 тис. тонн коксу у вересні, передає видання "Дело".

Варто відзначити, що раніше в цьому році коксохім Абрамовича свою продукцію "АрселорМіттал Кривий Ріг" не постачав.

На думку експертів, разом з імпортними поставками з підприємства материнської компанії в Польщі, які у вересні повинні скласти ті ж 20 тис. тонн, український комбінат Лакшмі Міттала зможе компенсувати нестачу вугілля конфіскованого Держмитницею за звинуваченням у контрабанді.

Реклама:

"Якщо "АрселорМіттал Кривий Ріг" вдасться закупити плановані обсяги коксу, затримка з ввезенням вугілля не вплине на виконання виробничої програми на вересень", - вважає старший аналітик інвестиційної компанії Astrum Investments Management Юрій Рижков.

Як повідомлялося, Державна митна служба порушила кримінальну справу за фактом спроби контрабанди комбінатом "Arcelor Mittal Кривий Ріг".

"Arcelor Mittal Кривий Ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату.

Основними ринками збуту підприємства є регіони Близького Сходу, Європи, Африки, Алжиру, ЄС і Східної Європи.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!