Cadogan і "Надра України" підписали мир

Понеділок, 13 вересня 2010, 18:49

Британська нафтогазова компанія з активами в Україні Cadogan Petroleum plc., НАК "Надра України" і її дочка "Полтаванафтогазгеологія" підписали мирову угоду з розробки Пирківського і Загорянського родовищ у Полтавській області.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на біржове повідомлення Cadogan.

Відповідно до досягнутих домовленостей, компанії знімуть взаємні претензії, після чого Cadogan викупить у НАК "Надра України" 5 свердловин на родовищі Загорянське, в тому числі "Загорянське-3", за 3,2 млн. доларів.

Угода вимагає затвердження Вищим адміністративним судом, засідання якого заплановано на 6 жовтня.

Реклама:

Як повідомлялося, через судового спір влітку 2008 року з українськими держкомпаніями і відомствами за ліцензії на роботу на Пирківському і Загорянському родовищах акції Cadogan сильно впали.

У свою чергу, Cadogan пред'явила позов до "Надра України" на суму близько 1 млрд. гривень, вимагаючи відшкодування збитку.

У 2010 році фінансовий стан Cadogan значно покращився, компанія має намір інвестувати 6,33 млн. доларів на буріння і тестування нових свердловин на території України.

Сadogan Petroleum заснована в жовтні 2004 року приватними інвесторами для реалізації проектів у нафтогазовому секторі країн СНД.

У червні 2010 року американська компанія SAE Capital Holdings SA стала найбільшим акціонером Cadogan, купивши 29,12% її акцій.

Cadogan розробляє родовища в Східній і Західній Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: