У Росії не виключають "корекцію" "Південного потоку" в обмін на "Нафтогаз"

Понеділок, 13 вересня 2010, 17:05

Об'єднання ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" може сприяти корекції позиції Росії щодо будівництва газопроводу "Південний потік".

Таке припущення під час відео-конференції Москва-Київ в понеділок висловив заступник голови Державної думи Росії, президент "Російського газового товариства" Валерій Язєв, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Але ми не можемо сидіти і чекати роками, поки Україна ухвалить рішення - буде об'єднуватися чи не буде. Тому що є терміни, є угоди щодо створення "Південного потоку", і ми не можемо порушувати всі домовленості, де зав'язана ціла серія європейських держав і їх господарських суб'єктів. Тому Україні потрібно швидше визначатися", - сказав він.

Язєв прогнозує, що можливий процес об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу" займе тривалий час.

Реклама:

"На цей процес, за моїми оцінками, підуть роки", - сказав він.

За словами Язєва, на сьогодні говорити про якісь можливі результати, нехай навіть проміжні, рано, оскільки це дуже "складний і чутливий процес, особливо для української сторони".

"Російська сторона виступає з ініціативою про об'єднання "Газпрому" і НАК "Нафтогаз України", розуміючи, що можуть бути якісь проміжні варіанти", - сказав Язєв.

За його словами, російська сторона запропонувала кілька родовищ Україні замість активів НАК "Нафтогаз України".

"Розуміємо, що в цьому форматі можна зробити рівноправне партнерство", - відзначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!