Бродський отримав тиждень на "азартні ігри"

Понеділок, 13 вересня 2010, 16:39 -

Кабінет міністрів доручив Державному комітету з регуляторної політики і підприємництва до 20 вересня завершити доопрацювання законопроекту про азартні ігри.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби Держкомпідприємництва.

"Кабмін доручив Держкомпідприємництва доопрацювати законопроект про азартні ігри. До 20 вересня документ має надійти в уряд", - зазначається в повідомленні.

Як відомо, в основу цього документа лягла концепція, розроблена Держкомпідприємництва і схвалена Кабміном, відповідно до якої встановлюється обмежений перелік територій, де можуть проводитися азартні ігри.

Реклама:

Організовувати їх можна буде лише в п'ятизіркових готелях з кількістю номерів не менш як 60, а також у чотири- і тризіркових готелях у Криму (крім Сімферополя) і деяких містах-курортах.

Розміщення гральних закладів на інших територіях заборонено.

Законопроект також передбачає створення єдиного державного регулятора в сфері азартних ігор - Національної комісії з питань держрегулювання і проведення азартних ігор.

Документ також урегулює випуск і проведення лотерей.

Зокрема, передбачається, що лотереї можуть бути лише державними, при цьому в країні діятиме єдиний оператор державних лотерей.

Вартість ліцензії на організацію і проведення азартних ігор у казино встановлюється розміром 5 млн. доларів на 7 років з можливістю поетапної виплати вартості ліцензії рівними частинами щокварталу протягом терміну дії ліцензії.

Як повідомлялося, 15 травня 2009 року Верховна рада заборонила гральний бізнес на території населених пунктів країни, а 11 червня 2009 року подолала накладене на нього вето президента Віктора Ющенка.

Держкомпідприємництва заявляло про намір завершити розробку законопроекту про азартні ігри до серпня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: